4 Οκτ 2006

Απολογισμός & νέες πρωτοβουλίες

Αρ. Πρωτ.: 219

Άγ. Νικόλαος, 4 Οκτωβρίου 2006


Αγαπητοί Γονείς και Παιδιά,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κάνουμε μια αναδρομή στα θέματα που μας απασχόλησαν στο προηγούμενο διάστημα καθώς και στις νέες πρωτοβουλίες του Συλλόγου Γονέων.
Αφήσαμε πίσω μια ακόμη γόνιμη χρονιά κατά την διάρκεια της οποίας η συμπαράσταση του Συλλόγου στους προβληματισμούς των γονέων, η βοήθεια -όπου/όπως μπορούσε- προς το σχολείο με διοργανώσεις δραστηριοτήτων, προτάσεις, καινούριες ιδέες αλλά και προσωπική προσφορά, αποτέλεσαν το «συνδετικό κρίκο» μεταξύ σχολείου και γονέων - έργο δύσκολο, που στηρίχτηκε στον σεβασμό του Συλλόγου προς τη Διεύθυνση και τους Δασκάλους.
Αναδείχθηκαν και προωθήθηκαν στους αρμοδίους σημαντικά θέματα και επιτεύχθηκε η επίλυση κάποιων από αυτά.
Ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο ελπίζουμε δόθηκε οριστική λύση, ήταν η αντιμετώπιση της κακοσμίας στις τουαλέτες όπου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού τοποθετήθηκε σύστημα εξαερισμού από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.
Το σχολείο βάφτηκε και εφέτος εσωτερικά προκειμένου τα παιδιά μας να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με «φρέσκια διάθεση» σε καθαρό περιβάλλον.
Επίσης συνεχίζεται και διευρύνεται η συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας για τον εμπλουτισμό των απογευματινών δραστηριοτήτων του σχολείου με νέα γνωστικά/καλλιτεχνικά αντικείμενα προς όφελος της ανάπτυξης της επιδεξιότητας, της αισθητικής και της δημιουργικότητας των παιδιών. Συγκεκριμένα:
Εικαστικά –για τα οποία υπήρξαν πολύ θετικά σχόλια τη χρονιά που πέρασε- που δίδαξε η κα Αντριάννα Κώτση θα συνεχιστούν και εφέτος (ώρες 4:15-6:15) την μεν Τετάρτη για τα μικρά παιδιά τη δε Παρασκευή για τα μεγαλύτερα. Οι λεπτομέρειες του φετινού προγράμματος εικαστικών θα παρουσιαστούν από την κα Κώτση και την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα και βεβαίως πριν την έναρξη του προγράμματος που κανονικά θα ήταν στις 11 Οκτωβρίου. Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Παλλήνης θα αναλάβει και πάλι το κόστος της εκπαιδευτικού και οι γονείς θα επιβαρυνθούν μόνο για τα καλλιτεχνικά υλικά.
Χορωδία σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Οι γονείς των οποίων τα παιδιά ενδιαφέρονται θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής εφόσον προηγηθεί συνέντευξη της/του ενδιαφερόμενου για τη διαπίστωση των φωνητικών ιδιαιτεροτήτων. Για τις συνεντεύξεις που θα πραγματοποιηθούν κάποιο απόγευμα στο σχολείο μας θα ενημερωθείτε εγκαίρως.
Παραδοσιακοί Χοροί. Θα συνεχιστεί και εφέτος το εξαιρετικά δημοφιλές τμήμα χορού που χρόνια τώρα παρουσιάζει πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
Μουσικό σύνολο (Μαντολινάτα). Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από εφέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ορχήστρα μαντολινάτα. Η πρωτοβουλία του δασκάλου της μουσικής κου Κώστα Μανίκα αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από το Σύλλογο και το Πνευνματικό Κέντρο του Δήμου μας και μεθοδεύεται η υλοποίησή της. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.


Για περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση του σχολείου ή στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: