4 Οκτ 2006

στίχοι του Χαλίλ Γκιμπράν από τον "Προφήτη" του:


«Τα παιδιά σας δεν είναι δικά σας.
Είναι οι γιοι και οι θυγατέρες της Ζωής
που ενδιαφέρεται για τον εαυτό της.
Βγαίνουν μέσα από σας, όχι όμως για σας.
Και αν είναι μαζί σας, δεν ανήκουν σε σας.
Μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας,
όχι όμως και τις σκέψεις σας.
Γιατί έχουν τις δικές τους σκέψεις.
Μπορείτε να στεγάσετε τα σώματά τους,
όχι όμως τις ψυχές τους.
Γιατί οι ψυχές τους ζουν στο σπίτι του αύριο,
που εσείς δεν μπορείτε να επισκεφθείτε,
ούτε ακόμα στα όνειρά σας.
Μπορεί να προσπαθείτε να είστε σαν κι αυτά,
Όμως μην επιδιώκετε να τα κάνετε σαν εσάς.
Γιατί η ζωή δεν πηγαίνει προς τα πίσω,
Ούτε μένει με το χθες».

Απολογισμός & νέες πρωτοβουλίες

Αρ. Πρωτ.: 219

Άγ. Νικόλαος, 4 Οκτωβρίου 2006


Αγαπητοί Γονείς και Παιδιά,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κάνουμε μια αναδρομή στα θέματα που μας απασχόλησαν στο προηγούμενο διάστημα καθώς και στις νέες πρωτοβουλίες του Συλλόγου Γονέων.
Αφήσαμε πίσω μια ακόμη γόνιμη χρονιά κατά την διάρκεια της οποίας η συμπαράσταση του Συλλόγου στους προβληματισμούς των γονέων, η βοήθεια -όπου/όπως μπορούσε- προς το σχολείο με διοργανώσεις δραστηριοτήτων, προτάσεις, καινούριες ιδέες αλλά και προσωπική προσφορά, αποτέλεσαν το «συνδετικό κρίκο» μεταξύ σχολείου και γονέων - έργο δύσκολο, που στηρίχτηκε στον σεβασμό του Συλλόγου προς τη Διεύθυνση και τους Δασκάλους.
Αναδείχθηκαν και προωθήθηκαν στους αρμοδίους σημαντικά θέματα και επιτεύχθηκε η επίλυση κάποιων από αυτά.
Ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο ελπίζουμε δόθηκε οριστική λύση, ήταν η αντιμετώπιση της κακοσμίας στις τουαλέτες όπου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού τοποθετήθηκε σύστημα εξαερισμού από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.
Το σχολείο βάφτηκε και εφέτος εσωτερικά προκειμένου τα παιδιά μας να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με «φρέσκια διάθεση» σε καθαρό περιβάλλον.
Επίσης συνεχίζεται και διευρύνεται η συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας για τον εμπλουτισμό των απογευματινών δραστηριοτήτων του σχολείου με νέα γνωστικά/καλλιτεχνικά αντικείμενα προς όφελος της ανάπτυξης της επιδεξιότητας, της αισθητικής και της δημιουργικότητας των παιδιών. Συγκεκριμένα:
Εικαστικά –για τα οποία υπήρξαν πολύ θετικά σχόλια τη χρονιά που πέρασε- που δίδαξε η κα Αντριάννα Κώτση θα συνεχιστούν και εφέτος (ώρες 4:15-6:15) την μεν Τετάρτη για τα μικρά παιδιά τη δε Παρασκευή για τα μεγαλύτερα. Οι λεπτομέρειες του φετινού προγράμματος εικαστικών θα παρουσιαστούν από την κα Κώτση και την Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα και βεβαίως πριν την έναρξη του προγράμματος που κανονικά θα ήταν στις 11 Οκτωβρίου. Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Παλλήνης θα αναλάβει και πάλι το κόστος της εκπαιδευτικού και οι γονείς θα επιβαρυνθούν μόνο για τα καλλιτεχνικά υλικά.
Χορωδία σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Οι γονείς των οποίων τα παιδιά ενδιαφέρονται θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής εφόσον προηγηθεί συνέντευξη της/του ενδιαφερόμενου για τη διαπίστωση των φωνητικών ιδιαιτεροτήτων. Για τις συνεντεύξεις που θα πραγματοποιηθούν κάποιο απόγευμα στο σχολείο μας θα ενημερωθείτε εγκαίρως.
Παραδοσιακοί Χοροί. Θα συνεχιστεί και εφέτος το εξαιρετικά δημοφιλές τμήμα χορού που χρόνια τώρα παρουσιάζει πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
Μουσικό σύνολο (Μαντολινάτα). Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από εφέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ορχήστρα μαντολινάτα. Η πρωτοβουλία του δασκάλου της μουσικής κου Κώστα Μανίκα αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από το Σύλλογο και το Πνευνματικό Κέντρο του Δήμου μας και μεθοδεύεται η υλοποίησή της. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.


Για περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση του σχολείου ή στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Απεργία

Αρ. Πρωτ.: 218
Άγ. Νικόλαος, 1 Οκτωβρίου 2006
Αγαπητοί Γονείς και Παιδιά,

Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας αλλά και της αγωνίας των δασκάλων σε όλη τη χώρα, για την προστασία και την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, αλλά και της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του σε αυτόν τον αγώνα, που στόχο έχει την βελτίωση της παρεχόμενης παιδείας.
Το κράτος οφείλει να αντιμετωπίζει το δάσκαλο σαν συνεργάτη και βασικό μοχλό ανάπτυξης της κοινωνίας.
Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν στο πλευρό τους.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ

Τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας, είναι στη διάθεσή σας για κάθε ιδέα, πρόταση, παρατήρηση ή υπόδειξη που έχει σαν στόχο, ο χώρος του σχολείου να αποτελεί ένα τόπο:
Ασφαλή

Δημιουργικό &


Ευχάριστο


Στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση : 5pallini@otenet.gr

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Αγαπητοί Μαθητές & Γονείς,
Ο Σύλλογός μας με την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς καλωσορίζει τους καινούριους μαθητές και τους γονείς τους και εύχεται στους δασκάλους, σε όλους τους μαθητές καθώς και στους γονείς τους μια καλή δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και δύναμη.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεχίζει την προσπάθεια επιδιώκοντας την περαιτέρω αναβάθμιση του σχολείου υποστηρίζοντας και επιμένοντας στην παρέμβαση και εμπλοκή των γονέων. Σεβόμενοι τους θεσμούς και την παράδοση την οποία αγωνιζόμαστε να διασφαλίσουμε, ενθαρρύνουμε παράλληλα την καινοτομία και επιδιώκουμε τη αρμονική και εποικοδομητική συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και λοιπούς φορείς συνεισφέροντας στη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση του Σχολείου και της παρεχομένης από αυτό παιδείας.
Ο Σύλλογος εκπροσωπεί τους γονείς για τα θέματα που τους απασχολούν στους αρμόδιους φορείς του Σχολείου, συναντάται με τη Διεύθυνση σε τακτά χρονικά διαστήματα και διοργανώνει συνάντηση με τους γονείς τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
Ο Σύλλογος, στην προσπάθειά του να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των καιρών διατηρεί ιστοσελίδα (νέα ιστοσελίδα: http://5dimotikopallini.blogspot.com) και δημοσιεύει ηλεκτρονική διεύθυνση (5pallini@otenet.gr). Δίνουμε μεγάλη σημασία στην επικοινωνία μαζί σας και φιλοδοξούμε οι σελίδες αυτές να αποτελούν τον κοινό-ηλεκτρονικό τόπο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων.
Σας καλούμε να επισκέπτεστε συχνά τον ηλεκτρονικό μας αυτό τόπο, να ενημερώνεστε για τις ενέργειες και δραστηριότητες και να πλαισιώνετε τις προσπάθειες του Συλλόγου και των δασκάλων των παιδιών μας.

Εφημερίδα
Ο Σύλλογος εκδίδει την εφημερίδα «Συνδετικός Κρίκος» περί τις 4 φορές το χρόνο στην οποία μπορούν όλοι οι γονείς να εκθέσουν τις απόψεις τους. Υπεύθυνος σύνταξης είναι ο Κώστας Τριανταφύλλου.Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι επιθυμούν να περιηγηθούν στο παρελθόν θυμίζουμε ότι η παλιά ιστοσελίδα είναι : http://5dimotikopallini.enosi.org