11 Οκτ 2006

Συνδετικός Κρίκος 6ο τεύχος

'Συνδετικός Κρίκος'
ιστοσελίδα: http://5dimotikopallini.blogspot.com e-mail: 5pallini@otenet.gr
Αρ.Φύλλου 6 5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Οκτώβριος 2006

Καλωσορίσατε στο 6ο τεύχος …
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ευχόμαστε καλή και επιτυχημένη χρονιά, ελπίζοντας ότι η μαχητική κινητοποίηση των δασκάλων θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι δάσκαλοι αποφάσισαν να βγουν μπροστά για να ανατρέψουν τη μίζερη πραγματικότητα.

Ο Σύλλογος Γονέων συμπαρίσταται στον αγώνα τους για τη δημόσια εκπαίδευση, την αύξηση των δαπανών για μια ποιοτική εκπαίδευση και τη βελτίωση της θέσης τους. Χωρίς κίνητρο, χωρίς επιμόρφωση, χωρίς αναγνώριση των οικονομικών και επαγγελματικών αναγκών τους, πως θα προσφερθεί υψηλής ποιότητας εκπαίδευση;
Η «επένδυση» στην Παιδεία, αποτελεί αναμφισβήτητα απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Κι όμως στην περίπτωση της χώρας μας τα αυτονόητα δεν αποτελούν στόχο της Πολιτείας.
Εδώ η εκπαίδευση ακριβαίνει ενώ το περιεχόμενό της φθηναίνει.

Πιέζουμε -ο καθένας με τις δυνάμεις του-, ώστε η Πολιτεία να προσέχει τους πολίτες της και να υποστηρίζει τους δασκάλους που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους στο σχολείο.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!!!!!!
To ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
25/9/2006
Η απεργιακή κινητοποίηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας φέρνει στην επιφάνεια θέματα που καιρό πριν οι Οργανώσεις Γονέων έχουν καταγράψει. Οι συνεχείς «καινοτομίες» και «κοσμογονίες» στην εκπαίδευση, βάζουν κάθε τόσο σε δοκιμασίες, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Πιστεύουμε πως οι Γονείς αντιλαμβάνονται, ότι τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε τόσο στα Σχολεία, εμφανίζονται γιατί κανείς δεν σχεδίασε για την Παιδεία μακροχρόνια, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες με σύγκληση απόψεων Πολιτείας, Εκπαιδευτικών και Γονιών.
Η ελλιπής χρηματοδότηση των Σχολείων, η λειτουργία εκατοντάδων Σχολείων, σε ακατάλληλες «προκάτ» αίθουσες η χρησιμοποίηση χιλιάδων εκτάκτων εκπαιδευτικών (ωρομίσθιων-αναπληρωτών), για να καλύψουν για μια χρονιά μόνο, τις πάγιες ανάγκες που υπάρχουν, η προβληματική λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου, φαίνεται ότι δεν απασχολούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η οποία αναλώνεται σε κόντρες με τους εκάστοτε αναπολιτευόμενους συνδικαλιστές, απαξιώνοντας την εργασία του αποτελεσματικού-δημιουργικού Δάσκαλου, που χρειάζονται τα Παιδιά μας.
Ταυτόχρονα η εξουθένωση των Παιδιών μας από το άγχος και η αποστροφή τους για την διαδικασία μάθησης και το σχολείο μεγαλώνει, ενώ ο οικογενειακός ελεύθερος χρόνος τους συνεχώς μειώνεται.
Και εμείς οι Γονείς, βλέποντας γύρω μας όλη αυτή την κατάσταση, καλούμαστε μόνο όταν χρειάζεται να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, για να καλύψουμε τα κενά της «Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας».
Τέλος πια!!! Ενεργά συνεχίζουμε και διεκδικούμε:
· Δημόσιο-Δωρεάν Σχολείο για όλα τα Παιδιά ως τα 18 τους, με υποχρεωτική 2χρονη προσχολική αγωγή.
· Αύξηση των κρατικών δαπανών για την Παιδεία, όπως προεκλογικά υπόσχονται οι πολιτικές δυνάμεις και μετεκλογικά ξεχνούν.
· Δασκάλους-Παιδαγωγούς, καλοπληρωμένους με περιοδική επιμόρφωση από Πανεπιστήμια, οι οποίοι δεν θα ψάχνουν για συμπλήρωμα του εισοδήματός τους, αλλά θα δίνουν τον εαυτό τους, για την μάθηση και την διαμόρφωση του χαρακτήρα των Παιδιών μας.
· Αναμόρφωση του «ακατάλληλου» εκπαιδευτικού συστήματος προς όφελος της ψυχοπνευματικής ισορροπίας των Παιδιών.

Καλούμε όλους τους Γονείς να στηρίξουν κάθε αγώνα στην κατεύθυνση αυτή, γιατί ο τελικός στόχος μας είναι να γίνουν τα παιδιά μας ευτυχισμένα και να αποκτήσουν τα απαιτούμενα εφόδια για την ζωή τους.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Θέμα: Συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "ΑΛ.ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ".

Μετά από πρωτοβουλία του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων οργανώθηκε στο σχολείο μας την Τρίτη 10/10/06 συνάντηση των γονέων με τους δασκάλους μας και το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "ΑΛ.ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ", με σκοπό την ενημέρωσή μας για τα αιτήματα του κλάδου και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "ΑΛ.ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ" μας ενημέρωσε λεπτομερώς για την κατάσταση στην παιδεία, για τα χρονίζοντα και διαρκώς διογκούμενα προβλήματα και για τα διαχρονικά αιτήματα του κλάδου. Η απεργία είπε συνεχίζεται για 4η εβδομάδα με αποφασιστικότητα καταγγέλοντας ότι για μια ακόμη φορά το υπουργείο έστειλε ως συνομιλητές των εκπαιδευτικών τα ΜΑΤ, τα χημικά, τον αυταρχισμό, τη βία.
Η κυβέρνηση είπε τους εμπαίζει για δήθεν «διάλογο» και «ανοιχτές πόρτες» και την ίδια στιγμή να αντιμετωπίζει τα Δ.Σ. της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών με απροκάλυπτη αστυνομική βία μπροστά στην είσοδο του Υπουργείου Παιδείας.
Απέναντι στην αδιαλλαξία, στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τον αυταρχισμό καλούν όλους σε παλλαϊκή κινητοποίηση την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2006, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
· Για δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους.
· Για μισθούς αξιοπρέπειας.
· Για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
· Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στην καταστολή.
Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με το ακροατήριο και τοποθετήσεις όλων των δασκάλων. Σε γενικές γραμμέςι διαπιστώθηκε η καθολική υποστήριξη των παρευρισκόμενων γονέων στα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Θέμα: ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ
Με αφορμή την μικρή συμμετοχή γονέων στη συνάντηση με τους δασκάλους μας και το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "ΑΛ.ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ", θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το τέλμα στην εκπαίδευση αναλογεί και στους γονείς.
Οι γονείς με το να μην έρχονται συχνά στο σχολείο ή να μην συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις απαξιώνουν τον θεσμό και τους εκπροσώπους του, αδυνατώντας παράλληλα να καλλιεργήσουν το σεβασμό του παιδιού προς το σχολείο, το δάσκαλο και τη μόρφωση.
Είναι παράδοξο, λοιπόν, να περιμένουν οι γονείς την προκοπή και την ευτυχία των παιδιών, όντας μακριά από το σχολείο και κατ’επέκταση από την «κοινωνική πραγματικότητα» της παιδείας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
To ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ