13 Δεκ 2006

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

ΛΙΤΣΑ ΨΑΡΑΥΤΗ

ΛΙΤΣΑ ΨΑΡΑΥΤΗ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Λίτσα Ψαραύτη γεννήθηκε στη Σάμο το 1936. Αποφοίτησε από το Πυθαγόρειο Γυμνάσιο. Σπούδασε ξένες γλώσσες στη Αθήνα κι εργάσθηκε πρώτα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών και μετά στην Αμερικανική Πρεσβεία.Τα βιβλία της βραβεύτηκαν πολλές φορές από: τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ), τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά κλπ. Το βιβλίο της "Το διπλό ταξίδι" μπήκε στον Τιμητικό Πίνακα του Ευρωπαϊκού Βραβείου Παιδικής Λογοτεχνίας "Πιέρ Πάολο Βερτζέριο" του Πανεπιστημίου της Πάντοβα, στην Ιταλία. Το βιβλίο της "Τα δάκρυα της Περσεφόνης" έχει περιληφθεί στον Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ, ενώ ήταν επίσης υποψήφια για το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το 2000. Πήρε το ελληνικό Κρατικό Βραβείο το 1996 για το βιβλίο "Το χαμόγελο της Εκάτης" και η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε με Έπαινο το βιβλίο της "Το αυγό της έχιδνας".Τα βιβλία της έχουν κάνει πολλές εκδόσεις, είχαν εξαιρετικές κριτικές από τα πιο αξιόλογα περιοδικά και εφημερίδες, ήταν το αντικείμενο πολλών φοιτητικών εργασιών και διδάχθηκαν σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια (π.χ. στο αμερικανικό Rutgers University, New Brunswick. N.J. Comparative Literature Dept.).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Δάσκαλοι, Γονείς & Παιδιά,
όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου μας οργανώνει διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων και έκθεση βιβλίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16 & 17 Δεκεμβρίου 2006 και ώρα 17:00 - 21:00 μ.μ.
Το Σάββατο οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄τάξεων θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και στη συνέχεια θα έχουμε στην παρέα μας μία από τις πιο εξέχουσες και δημοφιλείς συγγραφείς παιδικών βιβλίων στην Ελλάδα που έχει τιμηθεί με τα μεγαλύτερα ελληνικά βραβεία παιδικής λογοτεχνίας και βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, τη συγγραφέα κα Λίτσα Ψαραύτη.

Την Κυριακή θα είναι μαζί μας ο συγγραφέας κ. Κώστας Χαραλάς για να μιλήσει με τα παιδιά και η εικονογράφος κα Μάρα Τσαφαντάκη για να ζωγραφίσει με τους μαθητές των Α΄, Β΄ & Γ΄τάξεων τον αγαπημένο τους ήρωα.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!