10 Μαΐ 2007

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ελευθερία Του Τύπου, διοργανώθηκε ανοικτή εκδήλωση στις 7-5-2007, ημέρα Δευτέρα από ώρα 19:30 μέχρι 23:00 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης (Πλατεία Ελευθερίας), με Θέμα:
Η Συμβολή του Τοπικού Τύπου στην Ανάδειξη και Επίλυση Προβλημάτων Της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.
Ομιλητές:Οι εκδότες των εφημερίδων Αττικό Βήμα, Δημότης, Εβδόμη, Νεολόγος.
Χαιρετισμό απεύθυναν :
Ο Νομάρχης της Ν.Α.Α.Α.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης
Οι Πρόεδροι ή οι Γραμματείς των Συντονιστικών Επιτροπών των Κομματικών Οργανώσεων του Δήμου Παλλήνη
Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με Οργανώσεις Πολιτών και Γονέων του Δήμου Παλλήνης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 22-4-07


Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης, με το παρόν ψήφισμα, εκφράζει δυσαρέσκεια για την προκλητική και προσβλητική απουσία της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού συμβουλίου, που έγκαιρα είχαν προσκληθεί, απέναντι σ’ εκπροσώπους Γονέων και Διευθυντές Σχολικών μονάδων (μ’ εξαίρεση τον κ. Μπουντουβά και την κ. Ζινέλη), με σκοπό την συζήτηση για τα προβλήματα των Σχολείων της Πόλης.
Ζητάμε, την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να πάρουν ξεκάθαρη θέση όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την ιεράρχηση των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν Γονείς και Παιδιά, και να δεσμευτούν για περαιτέρω ενέργειες τους.
Αναμένεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβούλιου να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για δρομολόγηση συνεδρίασης του αρμοδίου οργάνου, συνεργαζόμενος και με το Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ προκειμένου να προκύψουν ουσιαστικά αποτελέσματα.



Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αρ. Πρωτ.: 246
Άγ. Νικόλαος, 10 Μαΐου 2007
Αγαπητοί Δάσκαλοι, Γονείς & Παιδιά,
ΘΕΜΑ: “Ημερήσια εκδρομή στην Αίγινα”
O Σύλλογος Γονέων οργανώνει την Κυριακή 13 Μαΐου 2007 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1. H συγκέντρωση των εκδρομέων θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου μας και η αναχώρηση υπολογίζεται στις 07:45 το πρωί της Κυριακής 13/5/07.
2. Το ενημερωτικό έντυπο θα διανεμηθεί κατά την επιβίβαση στα λεωφορεία.
3. Το πρόγραμμα/δρομολόγιο της εκδρομής έχει ως εξής:
· Αναχώρηση ώρα 07:45 από το σχολείο για το λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο φέρυ των 09:30 για την πόλη της Αίγινας.
· Πρώτος προορισμός η Παχειά Ράχη για επίσκεψη διάρκειας 1-1½ ώρας στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ). Παραμονή για 15 λεπτά στο μικρό κατάστημα του ΕΚΠΑΖ όπου μπορείτε να αγοράσετε πολλά ενδιαφέροντα αντικείμενα.
· Επόμενος προορισμός είναι ο Μεσαγρός στον επιβλητικό Ναό της Αφαίας. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο διάρκειας 1 - 1½ ώρας.
· Το μεσημέρι θα μεταβούμε στον γραφικό κόλπο της Αγίας Μαρίνας και θα γευματίσουμε στην Ταβέρνα «Κυριακάκης».
· Μετά το γεύμα επιστρέφουμε στο λιμάνι της πόλης της Αίγινας και κάνουμε τη βόλτα μας έως την ώρα αναχώρησης για τον Πειραιά (με το φέρυ των 17:15 το απόγευμα).
4. Το γεύμα στη ταβέρνα δεν είναι υποχρεωτικό και δεν περιλαμβάνεται στη τιμή του εισιτηρίου. Ο σύλλογος έχει συνεννοηθεί με το κατάστημα ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει σύντομα τους εκδρομείς προσφέροντας μενού αξίας 10 ευρώ το άτομο.
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
1. Υπενθυμίζουμε ότι για λόγους ασφάλειας, ασυνόδευτα παιδιά δεν μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή.
2. Βεβαιωθείτε ότι παραμένετε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής στο λεωφορείο που αρχικώς επιβιβαστήκατε και κάθεστε κάθε φορά στην ίδια θέση με την αρχική , ώστε κάθε φορά πριν την αναχώρηση από τα σημεία συγκέντρωσης, να είναι δυνατός ο αποτελεσματικός και σύντομος ο έλεγχος των επιβαινόντων (με την επιβίβαση στα λεωφορεία, θα καταρτισθεί κατάλογος των επιβαινόντων και της θέσης τους).
5. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο πούλμαν φοράτε πάντα τη ζώνη ασφάλειας.
6. Μην απομακρύνεστε από την περιοχή «δραστηριοτήτων» χωρίς να ενημερώνετε τον εκπρόσωπο του Συλλόγου που συνοδεύει το κάθε λεωφορείο. Κρατείστε το νούμερο του κινητού τηλεφώνου του, έτσι ώστε εάν σας συμβεί κάτι και δεν μπορείτε να επιστρέψετε εγκαίρως στα σημεία συγκέντρωσης, να μπορέσετε να ειδοποιήσετε.
7. Κάθε εκδρομέας θα παρατηρεί τους χώρους που κινούμαστε και ειδοποιεί όποτε θεωρεί ότι προκύπτει θέμα ασφάλειας.
8. Να είστε κατάλληλα «εξοπλισμένοι» (άνετα παπούτσια και ρούχα, παγούρι με νερό κλπ.).
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ... ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙΜπορεί να μην τα βλέπουμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Τσιγάρα στο έδαφος, σκουπίδια σε ρέματα και δάση... είναι άσχημα, ανθυγιεινά και φορές επικίνδυνα. Τα σκουπίδια μας ενδεχομένως να προκαλέσουν θάνατο στα ζώα, που παγιδεύονται σ' αυτά ή τα περνούν για τροφή και τα καταπίνουν. Γι' Γι' αυτό πάρτε μαζί σας στην εκδρομή μια σακούλα για τα σκουπίδια σας.
ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣΑς είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βρισκόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο. Η προστασία των ιστορικών μνημείων, καθώς και των ζώων και φυτών, είναι ευθύνη όλων μας.
Όταν επισκεπτόμαστε αρχαιολογικούς ή άλλους χώρους, δεν ξεχνάμε:

* Δεν παίρνουμε τίποτα παρά μόνο φωτογραφίες !!
* Δεν αφήνουμε τίποτε παρά μόνο τα ίχνη από τις πατημασιές μας !!
ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΌταν κόβετε λουλούδια, μην κάνετε υπερβολές. Και κυρίως μην τα κόβετε από τη ρίζα.Γενικά, προτιμάτε να μην αφαιρείτε τίποτα από τη φύση, αν δεν σας είναι απαραίτητο.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣΦροντίστε η οποιαδήποτε δραστηριότητά σας να μην προκαλέσει φωτιά στο δάσος.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ