14 Μαΐ 2007

ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΑΙΓΙΝΑ






Την Κυριακή 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή του Συλλόγου Γονέων. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και προσέγγισε τα 180 άτομα.

Με το φέρυ ‘ΑΙΑΣ’ μεταφερθήκαμε στο λιμάνι της πρωτεύουσας του νησιού και από εκεί στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα περίθαλψης και επανένταξης απειλουμένων προς εξαφάνιση ζώων στην Ευρώπη. Εδώ Ελληνες και ξένοι εθελοντές εθελοντές περιθάλπουν διάφορα είδη άγριων ζώων, ως επί το πλείστον πουλιά, που βρέθηκαν πληγωμένα ή δηλητηριασμένα τα οποία είτε ελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον -αν τελικά θεραπευτούν-, ή όσα έχουν ανάγκη διαρκούς φροντίδας παραμένουν στο κέντρο. Το μέρος διαθέτει μικρό κατάστημα όπου οι γονείς αγόρασαν διάφορα αντικείμενα, στηρίζοντας έτσι τη δύσκολη αποστολή του κέντρου και των εθελοντών που πασχίζουν για τη διάσωση της άγριας φύσης.

Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Ναό της Αφαίας, έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους δωρικούς ναούς που κτίστηκε στις αρχές του 5ου π.Χ. αι. από ντόπιο πουρί, και που χρησίμευσε σαν πρότυπο για την κατασκευή του Παρθενώνα και άλλων ναών της Ελλάδας, Μ. Ασίας και Κάτω Ιταλίας. Συγκινημένοι μάθαμε ότι τα γλυπτά των αετωμάτων του βρίσκονται στην ξενητιά και αποτελούν το καύχημα της γλυπτοθήκης του Μονάχου.

Στη συνέχεια γευματίσαμε σε ταβέρνα στην Αγ. Μαρίνας και νωρίς το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το λιμάνι της Αίγινας όπου πριν αναχωρήσουμε κάναμε τη βόλτα μας και δοκιμάσαμε τα ντόπια προϊόντα (τα αιγινήτικα φιστίκια, τα αμυγδαλωτά της κλπ.).


Ευχαριστούμε