11 Δεκ 2007

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί Γονείς & Παιδιά,
Υπενθυμίζουμε ότι το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου πραγματοποιείται Σαββατοκύριακο 15 & 16 Δεκεμβρίου 2007 ώρα 17:00 - 21:00.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων κες Ελένη Δικαίου και Κατερίνα Σέρβη. Η κα Ελένη Δικαίου τιμήθηκε το 2004 με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά για το βιβλίο της ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου. Η κα Κατερίνα Σέρβη είναι αρχαιολόγος (σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και οι αγαπημένες της ασχολίες είναι να διαβάζει και να γράφει ιστορίες για την αρχαία Ελλάδα. Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.
Οι εκδηλώσεις έχουν ως σκοπό την προώθηση το «καλού» εξωσχολικού βιβλίου. Το καλό εξωσχολικό βιβλίο -όπως είχε πει η συγγραφέας κα Σίνου σε ανάλογη εκδήλωση προ 2 ετών- είναι «ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο» που προσφέρει ξεκούραση και δηµιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μας.
Ο Σύλλογος εκτός των οργανωτικών θεμάτων θα μεριμνήσει και για την υποστήριξη της εκδήλωσης αυτής με γλυκίσματα* για τους μικρούς και μεγάλους που θα παρευρεθούν.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Οι Σύλλογοι της Παλλήνης συμμετείχαν ενεργά στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ που "τιμήθηκε" με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1:00 το μεσημέρι στις 8/12, στο Σύνταγμα, όπου ζητήσαμε να ληφθούν μέτρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την ανατροπή των δεδομένων που δημιουργούν την κλιματική αλλαγή, η οποία απειλεί το μέλλον του πλανήτη.
1. Διεκδικούμε να ληφθούν τώρα αποφάσεις για τη σωτηρία του πλανήτη.
2. Στέλνουμε μήνυμα στην παγκόσμια σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή
3. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα για να περιοριστούν οι εκπομπές αερίων ρύπων.
Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σοβαρή οικολογική κρίση, που στη χώρα μας γίνεται αντιληπτή με τον πιο δραματικό τρόπο. Οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, οι φετινές πυρκαγιές που κατέστρεψαν 3 εκ. στρέμματα δασικού, αγροτικού και φυσικού περιβάλλοντος, η ξηρασία και οι πλημμύρες από τη διάβρωση των εδαφών, το πρόβλημα της επάρκειας και της ποιότητας του νερού, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, όλα αυτά τα φαινόμενα συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και αποτελούν σήματα κινδύνου για το μέλλον της χώρας μας και του πλανήτη.
Η Ελλάδα θα πλησιάσει τις επόμενες δεκαετίες κλιματολογικά την Αφρική, η ζωή μας θα γίνει αβίωτη και το παραγωγικό πρότυπο της χώρας θα οδηγηθεί σε κατάρρευση.
Η χώρα μας πρωτοπορεί σε αρνητικούς περιβαλλοντικούς δείκτες. Δεν εφαρμόζει ακόμα και τις ανεπαρκείς δεσμεύσεις του πρωτοκόλλου του Κιότο για τον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα που ενοχοποιούνται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
Η φύση ψιθυρίζει. Εσύ την ακούς;