26 Φεβ 2008

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Αρ. Πρωτ.: 255
Άγ. Νικόλαος, 25 Ιανουαρίου 2008
Αγαπητοί Γονείς,
Σε συνέχεια της υπ.’αριθμ. 248 επιστολής, αποστέλλουμε το παρόν με σκοπό την επαναδραστηριοποίηση των ενεργών πολιτών για την ενίσχυση των προσπαθειών –όπως αυτές κλιμακώνονται υπό του Συντονιστικού της Επιτροπής «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»- προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης του δικαιώματος ποιοτικής διαβίωσης.
Όπως γνωρίζετε, μετά την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου (που συνεκλήθη τρεισήμισι μήνες μετά από την συνάντηση των εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτούς του επενδυτή) και την αρνητική -υπό το βάρος της διαρκώς διογκούμενης κοινωνικής αντίδρασης- τοποθέτηση του Δημοτικoύ Συμβουλίου στα σχέδια τσιμεντοποίησης της έκτασης των 320 στρεμμάτων του παλιού εργοστασίου Καμπά, ακολούθησε η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 5 Νοεμβρίου 2007 όπου επίσης εξέδωσε αρνητική γνωμοδοτική απόφαση. Οι αποφάσεις αυτές έχουν από καιρό τώρα κοινοποιηθεί στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ο οποίος αναμένεται στο επόμενο διάστημα να αποφασίσει (;) για την έγκριση ή μη της σχεδιαζόμενης επένδυσης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, των δικτύων και των κινημάτων πόλης της Αττικής είναι σε εγρήγορση ώστε να αντιταχθούν στα οποιαδήποτε επιβαρυντική για το περιβάλλον και την ζωή των κατοίκων μεθόδευση. Θα είμαστε και πάλι παρόντες για να ακουστεί η φωνή μας και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

Παράλληλα διεξάγεται λαϊκό δημοψήφισμα και για το λόγο αυτό η πίσω σελίδα περιέχει κείμενο της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του Περιβάλλοντος όπου μπορείτε να προσυπογράφετε γονείς, γείτονες και όλοι όσοι επιθυμούν την αποτροπή του εν λόγω ανίερου εγχειρήματος. Η συλλογή υπογραφών αποτελεί έμπρακτη εφαρμογή άμεσης δημοκρατίας, είναι εγγύηση έκφρασης της λαϊκής θέλησης και παράγοντας διαφάνειας, δίνει βαρύτητα στις διεκδικήσεις και αποτελεί αντίβαρο στην σημερινή κατάσταση αδράνειας και αδιαφορίας των πολιτικών παραγόντων για την προστασία των ελάχιστων ανοιχτών χώρων και του φυσικού στοιχείου της περιοχής.
Η κατάθεση των αντιδράσεων και η συνεχής πίεση στις Αρχές θα συνεχιστεί. Με τη δραστηριοποίηση όλων μας πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιστραφεί η κυνική θεώρηση ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σε αυτό τον τόπο, ότι οι θεσμοί έχουν εξαγοραστεί, ότι το δημόσιο συμφέρον έχει εκποιηθεί στο ιδιωτικό συμφέρον.
Μετά Τιμής
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλούμε το παρακάτω έντυπο με τις υπογραφές σας να επιστραφεί στο Σύλλογο Γονέων

-----------------------------------------------------

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του Περιβάλλοντος
Συλλογή υπογραφών ενάντια στην κατασκευή εμπορικού κέντρου
Στο κτήμα ΚΑΜΠΑ, δίπλα στα σπίτια και σε απόσταση αναπνοής από τα σχολεία, σε έκταση 318.732 τ.μ. θέλουν να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων.
Επιπτώσεις:
v Ραγδαία αύξηση της διερχόμενης κυκλοφορίας από ΚΑΝΤΖΑ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ & ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.
v Ραγδαία αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των άκρως επιβλαβών και καρκινογόνων αιωρούμενων μικροσωματιδίων με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας που πηγαίνουν στο 4ο Δημοτικό, στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο, 3ο Νηπιαγωγείο, 5ο Δημοτικό κλπ..
v Ραγδαία αύξηση της ηχορύπανσης, την οποία σύμφωνα με την μελέτη τους θα την μειώσουν με υψηλά ηχοπετάσματα (4,5μέτρων περίπου) γύρω από τα σχολεία μας, θα κάνουν δηλαδή τα σχολεία μας θερμά κλουβιά !!!
v Κυκλοφοριακή συμφόρηση και ανάλογα αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
v Αύξηση της εγκληματικότητας
v Περαιτέρω μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα!!!
v Υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
v Να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια τσιμεντοποίησης του τελευταίου μεγάλου ελεύθερου χώρου της περιοχής μας και εν τέλει της περαιτέρω υποβάθμισης του περιβάλλοντος της περιοχής.
v Εμείς και τα παιδιά μας να ζήσουμε σε ένα ανθρώπινο και «υγιές» περιβάλλον.
v Την διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και της παράδοσης του τόπου μας
v Την εφαρμογή του άρθρο 24 του Συντάγματος «…..να εξασφαλίζονται οι καλύτεροι δυνατοί όροι διαβίωσης»
v ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

………………………………………………………………………………………………………….....................
…………………………………………………………………………………………………………......................
…………………………………………………………………………………………………………......................………………………………………………………………………………………………………......................
………………………………………………………………………………………………………….....................
………………………………………………………………………………………………………….....................
………………………………………………………………………………………………………......................
…………………………………………………………………………………………………………....................

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Αρ. Πρωτ.: 258
Άγ. Νικόλαος, 25 Φεβρουαρίου 2008

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Θέμα: Ετήσιος Αποκριάτικος Χορός

Αγαπητοί Δάσκαλοι, Γονείς και Παιδιά,
Με το παρόν θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων 5ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης διοργανώνει αποκριάτικο χορό που θα πραγματοποιηθεί στην οικογενειακή ταβέρνα «Αφροδίτη» (Λεωφ. Λαυρίου 17ο χλμ. Παιανία, στάση Λαγός), την 1η Μαρτίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 13:00.
Η πρόσκληση διατίθεται για τα παιδιά έως 12 ετών στην τιμή των 10 Ευρώ και για τους υπολοίπους στην τιμή των 18 Ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται πλήρες μενού, απεριόριστο ποτό και πρόγραμμα με ζωντανή μουσική.

Προσκλήσεις μπορείτε να προμηθεύεστε από τα μέλη του ΔΣ
του Συλλόγου μας.
Γκίκα Χρύσα 6992 220200
Κοτρώνη Λίνα 6972 073726
Μανιού Μαρία 6947 001707
Μοσχοπούλου Δήμητρα 6944 937415
Νταλαμπίρα Σία 6947 832026
Πασχαλίδη Τώνια 6977 370221
Τριανταφύλλου Κώστας 6948 073713

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ