20 Οκτ 2009

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2008-2009, ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 12 Ιουνίου 2009
http://www.youtube.com/watch?v=NayAiB-RYrg
(βιντεάκι στο YouTube με αποσπάσματα από την καλοκαιρινή γιορτή)











































































































Εκδρομή στις Μυκήνες και το Ναύπλιο/Παλαμίδι
























































Την Κυριακή 24 Μαΐου 2009 πραγματοποιήθηκε με σημαντική συμμετοχή 100 και πλέον ατόμων η ολοήμερη εκδρομή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων με προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και το Ναύπλιο/Παλαμίδι.


Είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο τόπο που συνδέθηκε με μια από τις λαμπρότερες ιστορικές περιόδους της αρχαίας Ελλάδας, εκεί που γεννήθηκε και άκμασε ο περίφημος μυκηναϊκός πολιτισμός από το 3000 π.Χ., στα μέρη που βασίλεψαν οι Ατρείδες από την γενιά των οποίων κατάγονταν και ο ξακουστός βασιλιάς Αγαμέμνονας που πρωταγωνίστησε στον Τρωικό πόλεμο.
Ξεναγηθήκαμε στην περίφημη ακρόπολη των Μυκηνών που περιέβαλε ένα Κυκλώπειο Τείχος – τμήματα του οποίου σώζονται ως σήμερα– κατασκευασμένο από τεράστιους ογκόλιθους το οποίο πιστεύεται ότι χτίστηκε από τους Πελασγούς. Είδαμε και ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία των Μυκηνών τον τάφο του Αγαμέμνονα (ή θησαυρός του Ατρέα). Πρόκειται για τον πολυτελέστερο μυκηναϊκό τάφο, που είναι σύγχρονος της Πύλης των Λεόντων.

Εκτασιασμένοι συνεχίσαμε για το το επιβλητικό κάστρο του Παλαμηδιού (ολοκληρώθηκε το 1714 κατά την δεύτερη περίοδο της Ενετοκρατίας). Στα 216 μέτρα ψηλότερα της επιφανείας της θάλασσας βρίσκεται ακόμα το απόρθητο φρούριο με τους οκτώ προμαχώνες που πήρε το όνομά του από τον εγγονό του Ποσειδώνα και έγινε γνωστό ως τόπος όπου φυλακίστηκε΄ο μεγάλος στρατηγός της επανάστασης ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Η σπουδαία μας περιπλάνηση κατέληξε στο Κεφαλάρι Άργους όπου οι κατάκοποι εκδρομείς ξεκουράστηκαν, γευμάτισαν και στο τέλος χόρεψαν πριν πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Παρέλαση - 25 Μαρτίου 2009
















Πάρτυ αποκριάς - Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009