16 Δεκ 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2010

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος Γονέων συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του σχολείου μας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή το απόγευμα 19 Δεκεμβρίου 2010.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν -εκτός της θεατρικής παράστασης, μουσικής και τραγουδιών που προετοίμασε το Γερμανόφωνο Τμήμα του σχολείου- την καθιερωμένη πλέον έκθεση βιβλίου.

Στην εκδήλωση θα παραστεί για να κουβεντιάσει με τα παιδιά η γνωστή, πολυγραφότατη και πολυβραβευμένη συγγραφέας κα Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη. Η κα Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη πρωτοπαρουσιάζεται στο χώρο του παιδικού βιβλίου το 1954 και το 1964 βραβεύεται από την "Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά" για το ιστορικό μυθιστόρημα "O μικρός μπουρλοτιέρης" και το 1965, για το παραμύθι "Xορεύοντας στο δάσος". Tο 1969, ο κύκλος του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου τη βραβεύει για το παραμύθι της "O σπουργίτης με το κόκκινο γιλέκο", που βραβεύεται και στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Παιδαγωγικού Iνστιτούτου της Πάδουα. Tο 1972, ο "Kύκλος" της απονέμει το βραβείο του Δήμου Aθηναίων για το πρωτότυπο μυθιστόρημα- παραμύθι "ο Aλέξης με το ξύλινο άλογο". Tο "Eμένα με νοιάζει" παίρνει Bραβείο Kύκλου Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου και αναγράφεται στον τιμητικό πίνακα του διεθνούς βραβείου Άντερσεν. Οι "Kαυτές μνήμες από τη Σμύρνη" πήραν πρώτο βραβείο Eθνικής Eταιρείας Eλλήνων Λογοτεχνών. Tο 1980 η Aκαδημία Aθηνών της απονέμει για όλο της το έργο, βραβείο Λογοτεχνίας για παιδιά.

Η εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν περί τις 17:30 και η έκθεση βιβλίου θα διαρκέσει από τις 16:30 έως τις 20:00.

Εκδρομή Συλλόγου Γονέων την Κυριακή 9/5/10


Την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 ο Σύλλογος Γονέων πραγματοποίησαε την ετήσια εκδρομή αυτή τη φορά στην Αρχαία Κόρινθο και το Ηραίον (κοντά στη διώρυγα της Κορίνθου).
Η αρχαία Κόρινθος βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης της Κορίνθου και 5 χιλιόμετρα από τη νέα πόλη της Κορίνθου και επιπλέον διαθέτει μουσείο, το οποίο έχει ευρήματα εξαιρετικά και είναι πολύ όμορφο το ίδιο σαν κτίσμα. Περιέχει πολλά ρωμαϊκά αγάλματα ενώ την παράσταση κλέβει μια αρχαιοελληνική σφίγγα. Διαθέτει ένα υπαίθριο χώρο με επιγραφές και 2 αίθουσες, μια με ελληνικά ευρήματα και από άλλες χώρες και μια με ρωμαϊκά. Επισκεφθήκαμε το ναό της Αφροδίτης, την αγορά του Δήμου, το σημείο που μίλησε ο απόστολος Παύλος και τον μεγαλειώση ναό του Απόλλωνα. Εδώ βρίσκεται βυζαντινή εκκλησία χτισμένη πάνω στα αρχαία και τα λουτρά της πόλης.

Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε και πάλι στο πούλμαν και πήγαμε στην αρχαία Περαία, η ακμή της οποίας εντοπίζεται μεταξύ των ετών 750-725 π.Χ. όταν αυτή πέρασε από την κυριαρχία των Μεγαρέων στους Κορινθίους. Το σημαντικό τεο αξιοθέατο είναι το περίφημο Ηραίον, με τον αρχαίο οικισμό του και τα δύο ιερά της Ήρας Ακραίας και της Ήρας Λιμενίας που χρονολογούνται στον 9ο και 8ο αι. π.Χ. αντίστοιχα.

Τέλος η εκδρομή μας κατέληξε στην πόλη του Λουτρακίου όπου απολαύσαμε το γεύμα σας και τον καφέ μας δίπλα στην παραλία.