9 Μαρ 2015

ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ


ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ,
ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟΥ
 
ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΩΡΕΣ: 11.00 – 13.00
 
Για 2η χρονιά το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης, μετατρέπει την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή, σε Ημέρα Αλληλεγγύης από τον άνθρωπο στον άνθρωπο.


Συγκεντρώνουμε στον χώρο του σχολείου:
Για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου: τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως ζυμαρικά, ρύζι, γάλατα και κονσέρβες, που δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξεως.
Για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου: φάρμακα, ακόμα και αυτά που έχουμε χρησιμοποιήσει, αλλά δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης (π.χ. παυσίπονα, αντιπυρετικά, σιρόπια, χάπια πιέσεως και χοληστερίνης, αντιβιώσεις, εισπνεόμενα, ινσουλίνες κ.λ.π.)
Για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου: ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, αλλά σε καλή κατάσταση, είδη υπόδησης, βιβλία, καινούργια ή μεταχειρισμένα CD-DVD.


το ΔΣ

Έναρξη Σχολών Γονέων Πέμπτη 12 Μαρτίου ώρα 19:00μμ

Αγαπητοί γονείς

Ο Δήμος Παλλήνης, σε συνεργασία με τις Σχολές Γονέων - Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ξεκινάει Σχολές Γονέων για τους γονείς μαθητών και μαθητριών με αντικείμενο την «Οικογένεια στη Σύγχρονη Εποχή και τη Συνεργασία Σχολείου και Οικογένειας στην ανάπτυξη των παιδιών».

Η 1η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015,
στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, Αρμοδίου 20, και ώρα 19:00 μ.μ.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στα τμήματα και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση, προσκαλούνται να παρευρεθούν και να συμπληρώσουν την αίτηση στην πρώτη συνάντηση, στην οποία και θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα.

Τα θέματα που θα συζητηθούν μέσα από τις συναντήσεις ενδεικτικά είναι:
1.     Επικοινωνία, Σχέσεις και Ρόλοι στη Σύγχρονη Οικογένεια.
2.     Θέματα Ανάπτυξης και Εξέλιξης των Παιδιών : Βασικά αναπτυξιακά, μαθησιακά και συναισθηματικά ορόσημα στη ζωή του παιδιού.
3.     Ειδικά Θέματα και Προβλήματα της Σχολικής Ηλικίας : Μαθησιακές Δυσκολίες, Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής, Συναισθηματικές Εκδηλώσεις των παιδιών σχολικής ηλικίας : Τρόποι Παρέμβασης από τη μεριά του σχολείου και των γονέων.
4. Σύγχρονα προβλήματα στη σχολική ζωή των παιδιών: το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying), επιθετικότητας, χρήση Η/Υ και παιχνιδιών με υπολογιστή. 

Κινηματογραφική Προβολή ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

Καλούμε όλους τους φίλους του σκάκι, μικρούς και μεγάλους, να παρακολουθήσουν το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 12:15μμ στον χώρο του σχολείου, τη βουβή κωμωδία ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ.


Η ταινία είναι γυρισμένη το 1925 και περιλαμβάνει γυρίσματα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι της Ρωσίας. Συμμετέχει ο φημισμένος παγκόσμιος πρωταθλητής σκάκι από την Κούβα Καπαμπλάνκα.




image