10 Μαΐ 2007


Αρ. Πρωτ.: 246
Άγ. Νικόλαος, 10 Μαΐου 2007
Αγαπητοί Δάσκαλοι, Γονείς & Παιδιά,
ΘΕΜΑ: “Ημερήσια εκδρομή στην Αίγινα”
O Σύλλογος Γονέων οργανώνει την Κυριακή 13 Μαΐου 2007 και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1. H συγκέντρωση των εκδρομέων θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου μας και η αναχώρηση υπολογίζεται στις 07:45 το πρωί της Κυριακής 13/5/07.
2. Το ενημερωτικό έντυπο θα διανεμηθεί κατά την επιβίβαση στα λεωφορεία.
3. Το πρόγραμμα/δρομολόγιο της εκδρομής έχει ως εξής:
· Αναχώρηση ώρα 07:45 από το σχολείο για το λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο φέρυ των 09:30 για την πόλη της Αίγινας.
· Πρώτος προορισμός η Παχειά Ράχη για επίσκεψη διάρκειας 1-1½ ώρας στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ). Παραμονή για 15 λεπτά στο μικρό κατάστημα του ΕΚΠΑΖ όπου μπορείτε να αγοράσετε πολλά ενδιαφέροντα αντικείμενα.
· Επόμενος προορισμός είναι ο Μεσαγρός στον επιβλητικό Ναό της Αφαίας. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο διάρκειας 1 - 1½ ώρας.
· Το μεσημέρι θα μεταβούμε στον γραφικό κόλπο της Αγίας Μαρίνας και θα γευματίσουμε στην Ταβέρνα «Κυριακάκης».
· Μετά το γεύμα επιστρέφουμε στο λιμάνι της πόλης της Αίγινας και κάνουμε τη βόλτα μας έως την ώρα αναχώρησης για τον Πειραιά (με το φέρυ των 17:15 το απόγευμα).
4. Το γεύμα στη ταβέρνα δεν είναι υποχρεωτικό και δεν περιλαμβάνεται στη τιμή του εισιτηρίου. Ο σύλλογος έχει συνεννοηθεί με το κατάστημα ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει σύντομα τους εκδρομείς προσφέροντας μενού αξίας 10 ευρώ το άτομο.
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
1. Υπενθυμίζουμε ότι για λόγους ασφάλειας, ασυνόδευτα παιδιά δεν μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή.
2. Βεβαιωθείτε ότι παραμένετε καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής στο λεωφορείο που αρχικώς επιβιβαστήκατε και κάθεστε κάθε φορά στην ίδια θέση με την αρχική , ώστε κάθε φορά πριν την αναχώρηση από τα σημεία συγκέντρωσης, να είναι δυνατός ο αποτελεσματικός και σύντομος ο έλεγχος των επιβαινόντων (με την επιβίβαση στα λεωφορεία, θα καταρτισθεί κατάλογος των επιβαινόντων και της θέσης τους).
5. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο πούλμαν φοράτε πάντα τη ζώνη ασφάλειας.
6. Μην απομακρύνεστε από την περιοχή «δραστηριοτήτων» χωρίς να ενημερώνετε τον εκπρόσωπο του Συλλόγου που συνοδεύει το κάθε λεωφορείο. Κρατείστε το νούμερο του κινητού τηλεφώνου του, έτσι ώστε εάν σας συμβεί κάτι και δεν μπορείτε να επιστρέψετε εγκαίρως στα σημεία συγκέντρωσης, να μπορέσετε να ειδοποιήσετε.
7. Κάθε εκδρομέας θα παρατηρεί τους χώρους που κινούμαστε και ειδοποιεί όποτε θεωρεί ότι προκύπτει θέμα ασφάλειας.
8. Να είστε κατάλληλα «εξοπλισμένοι» (άνετα παπούτσια και ρούχα, παγούρι με νερό κλπ.).
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ... ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙΜπορεί να μην τα βλέπουμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Τσιγάρα στο έδαφος, σκουπίδια σε ρέματα και δάση... είναι άσχημα, ανθυγιεινά και φορές επικίνδυνα. Τα σκουπίδια μας ενδεχομένως να προκαλέσουν θάνατο στα ζώα, που παγιδεύονται σ' αυτά ή τα περνούν για τροφή και τα καταπίνουν. Γι' Γι' αυτό πάρτε μαζί σας στην εκδρομή μια σακούλα για τα σκουπίδια σας.
ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣΑς είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βρισκόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο. Η προστασία των ιστορικών μνημείων, καθώς και των ζώων και φυτών, είναι ευθύνη όλων μας.
Όταν επισκεπτόμαστε αρχαιολογικούς ή άλλους χώρους, δεν ξεχνάμε:

* Δεν παίρνουμε τίποτα παρά μόνο φωτογραφίες !!
* Δεν αφήνουμε τίποτε παρά μόνο τα ίχνη από τις πατημασιές μας !!
ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΌταν κόβετε λουλούδια, μην κάνετε υπερβολές. Και κυρίως μην τα κόβετε από τη ρίζα.Γενικά, προτιμάτε να μην αφαιρείτε τίποτα από τη φύση, αν δεν σας είναι απαραίτητο.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣΦροντίστε η οποιαδήποτε δραστηριότητά σας να μην προκαλέσει φωτιά στο δάσος.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: