9 Μαρ 2015

Έναρξη Σχολών Γονέων Πέμπτη 12 Μαρτίου ώρα 19:00μμ

Αγαπητοί γονείς

Ο Δήμος Παλλήνης, σε συνεργασία με τις Σχολές Γονέων - Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ξεκινάει Σχολές Γονέων για τους γονείς μαθητών και μαθητριών με αντικείμενο την «Οικογένεια στη Σύγχρονη Εποχή και τη Συνεργασία Σχολείου και Οικογένειας στην ανάπτυξη των παιδιών».

Η 1η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015,
στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, Αρμοδίου 20, και ώρα 19:00 μ.μ.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στα τμήματα και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση, προσκαλούνται να παρευρεθούν και να συμπληρώσουν την αίτηση στην πρώτη συνάντηση, στην οποία και θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα.

Τα θέματα που θα συζητηθούν μέσα από τις συναντήσεις ενδεικτικά είναι:
1.     Επικοινωνία, Σχέσεις και Ρόλοι στη Σύγχρονη Οικογένεια.
2.     Θέματα Ανάπτυξης και Εξέλιξης των Παιδιών : Βασικά αναπτυξιακά, μαθησιακά και συναισθηματικά ορόσημα στη ζωή του παιδιού.
3.     Ειδικά Θέματα και Προβλήματα της Σχολικής Ηλικίας : Μαθησιακές Δυσκολίες, Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής, Συναισθηματικές Εκδηλώσεις των παιδιών σχολικής ηλικίας : Τρόποι Παρέμβασης από τη μεριά του σχολείου και των γονέων.
4. Σύγχρονα προβλήματα στη σχολική ζωή των παιδιών: το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying), επιθετικότητας, χρήση Η/Υ και παιχνιδιών με υπολογιστή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: