9 Φεβ 2017

Λειτουργία θερμοθαλάμου στο ολοήμερο πρόγραμμα

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι ο θερμοθάλαμος, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για το ζέσταμα των φαγητών των παιδιών που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου μας, τέθηκε την Δευτέρα το πρωί σε λειτουργία.

Προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

v  Κατά την πρωινή άφιξη των παιδιών στο σχολείο τα σκεύη θα τοποθετούνται σε αυτόν είτε με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων που συνοδεύουν τα παιδιά είτε των ίδιων των παιδιών, στην περίπτωση που αυτά έρχονται ασυνόδευτα στο σχολείο. Όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια του σχολείου, ο θερμοθάλαμος θα μπαίνει σε λειτουργία κατά τις 9:00 π.μ. ενώ αμέσως μετά η τραπεζαρία θα κλειδώνεται και δεν θα έχουν πρόσβαση από μόνοι τους οι μαθητές/τριες για λόγους ασφαλείας.

v  Για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης όλων των παιδιών στο ολοήμερο πρόγραμμα, τα σκεύη πρέπει να τοποθετούνται με τον εξής τρόπο στον θερμοθάλαμο: στο πάνω ράφι θα τοποθετούνται τα φαγητά που έχουν συντηρηθεί στο ψυγείο και χρειάζονται υψηλότερη θερμοκρασία για να ζεσταθούν ενώ στο κάτω ράφι τα φρεσκομαγειρεμένα που είναι ήδη ζεστά. Επίσης, τα σκεύη τοποθετούνται το ένα επάνω στο άλλο αν δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος στο ράφι.

v  Την ώρα του μεσημεριανού φαγητού, οι Υπεύθυνοι του ολοήμερου θα βοηθούν και θα εποπτεύουν τους/τις μαθητές/τριες κατά την παραλαβή του φαγητού τους. Ωστόσο, σε κάθε σκεύος πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς το ονομ/μο του παιδιού για την αποφυγή κάθε μπερδέματος.

v  Τα σκεύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον θερμοθάλαμο είναι είτε μεταλλικά, είτε γυάλινα που αντέχουν στους 75ο C ή πλαστικά κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων.
                                              
                           

                                                                 εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
---------------------------------------------------------------------------------------------------
email:   dim_pallini_5o@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: