16 Οκτ 2020

Πρόσκληση σε εκλογοαπολογιστική Συνέλευση-Εκλογές

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Καθώς φέτος ολοκληρώνεται η 2ετής θητεία του παρόντος διοικητικού συμβουλίου, των αντιπροσώπων στην Ένωση Γονέων και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, πρέπει να διενεργηθούν εκλογές για τα παραπάνω όργανα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας, καλεί όλα τα μέλη του στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 17.30.

Λόγω των συνθηκών της πανδημίας η συνέλευση και οι εκλογές δυστυχώς δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στο χώρο του σχολείου και θα διεξαχθούν στο χώρο του αναψυκτηρίου στο πάρκο της Κάντζας (Εφέδρων Αξιωματικών 10). 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ:

1.     Οικονομική Τακτοποίηση μελών επιβεβαίωση απαρτίας

2.    Εκλογή Προεδρείου Συνέλευσης

3.    Οικονομικός & διοικητικός απολογισμός του Δ.Σ -Συζήτηση

4.    Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου

5.    Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής για την διενέργεια εκλογών.

6.    Οριστικοποίηση υποψηφιοτήτων για το Δ.Σ., των αντιπροσώπων στην Ένωση Γονέων και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

Προκειμένου να διευκολύνουμε την διαδικασία των εκλογών και την εκτύπωση των ψηφοδελτίων εγκαίρως παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και τους αντιπροσώπους του Συλλόγου στην Ένωση Γονέων, να το δηλώσουν με email το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23/10/2020 (email συλλόγου : dim_pallini_5o@yahoo.gr) 

ΕΚΛΟΓΕΣ: Η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά το πέρας της συνέλευσης και η κάλπη θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 20.30.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Α. Συμμετοχή στις εκλογές:

Μόνο τα τακτικά μέλη του συλλόγου έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές. Τακτικά μέλη θεωρούνται: α) όσοι είναι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2020-2021και β) ταυτόχρονα εγγράφονται ως μέλη, καταβάλλοντας τη συνδρομή των 10 ευρώ για το έτος 2020-2021. Θα μπορείτε να καταβάλλετε την ετήσια συνδρομή κατά την προσεύλευσή  σας στη συνέλευση.

Β. Απαρτία:

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία όταν συμμετέχει αριθμός ταμειακώς ενήμερων μελών που να αντιπροσωπεύει το 1/3 των εγγεγραμμένων μαθητών του σχολείου μας. Αν δεν υπάρχει απαρτία, η Συνέλευση θα επαναληφθεί χωρίς νέα πρόσκληση την επόμενη Κυριακή 01/11/2020  την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο. Αν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία, τότε η συνέλευση θα γίνει τελικά την Κυριακή 8/11/2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, με τα ταμειακώς ενήμερα μέλη που θα είναι παρόντα.

Στην περίπτωση που μετά και την τρίτη επανάληψη των εκλογών δεν επιτυγχάνεται η εκπροσώπηση του 1/3 των μαθητών του σχολείου, εκλέγεται νόμιμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, αλλά ΔΕΝ έχει δικαίωμα συμμετοχής στο σχολικό συμβούλιο και ΔΕΝ εκπροσωπείται στην Ένωση Γονέων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε ζητούμε τη συμμετοχή σας ούτως ώστε να υπάρξει απαρτία και εκλογή νέου ΔΣ και λοιπών οργάνων από την πρώτη Κυριακή 25/10, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω συναθροίσεις. Σας θυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την ασφάλεια όλων μας. 


                                 Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Παλλήνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: