15 Νοε 2021

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΚΟΙΝΣΕΠ Επανεκκίνησις πρόσφερε στο σχολείο μας 7 υπολογιστές, ώστε να μπορέσουν να αντικατασταθούν παλαιότεροι και μη λειτουργικοί στις αίθουσες διδασκαλίας.

Όπως μπορείτε να δείτε και από το συνημμένο φυλλάδιο η ΚΟΙΝΣΕΠ Επανεκκίνησις προμηθεύει υπολογιστές σε μαθητές και δασκάλους Δημοτικών Σχολείων, τους οποίους συγκεντρώνει μέσα από δωρεές.

Για να το πετύχουν αυτό χρησιμοποιούν λειτουργικά μέρη μεταχειρισμένων υπολογιστών που είναι σε αχρηστία. Με την επαναχρησιμοποίηση ηλεκτρονικού υλικού ενισχύεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός των σχολείων και η τεχνολογική παιδεία των μαθητών ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται σημαντικός περιορισμός των απορριμάτων.

Το Σχολείο μας ενισχύθηκε από αυτή τη δράση και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε να συμβάλει στην προσπαθεια προώθησης και ενίσχυσης αυτής της ανταποδοτικής επαναχρησιμοποίησης υλικών. Για να το πετύχουμε αυτό θα θέλαμε να συλλέξουμε παλιούς υπολογιστές (φορητούς και σταθερούς) περιφερειακά (πληκτρολόγια, ποντίκια, εκτυπωτές, οθόνες κα) και εξαρτήματα που δεν χρησιμοποιούνται, τα οποία θα μπορέσουν να αναβαθμιστούν και να δωθούν σε ένα άλλο σχολείο που τα έχει ανάγκη.

Αν έχετε κάτι από τα παραπάνω τότε μη το πετάξετε στην ανακύκλωση, και μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα σας ενημερώσουμε ποια μέρα να το φέρετε στο σχολείο, ώστε να συλλεχθεί και να σταλεί στην ΚΟΙΝΣΕΠ Επανεκκίνησης.

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας!

Με εκτίμηση το ΔΣ του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης




Δεν υπάρχουν σχόλια: