16 Δεκ 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2010

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος Γονέων συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του σχολείου μας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή το απόγευμα 19 Δεκεμβρίου 2010.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν -εκτός της θεατρικής παράστασης, μουσικής και τραγουδιών που προετοίμασε το Γερμανόφωνο Τμήμα του σχολείου- την καθιερωμένη πλέον έκθεση βιβλίου.

Στην εκδήλωση θα παραστεί για να κουβεντιάσει με τα παιδιά η γνωστή, πολυγραφότατη και πολυβραβευμένη συγγραφέας κα Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη. Η κα Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη πρωτοπαρουσιάζεται στο χώρο του παιδικού βιβλίου το 1954 και το 1964 βραβεύεται από την "Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά" για το ιστορικό μυθιστόρημα "O μικρός μπουρλοτιέρης" και το 1965, για το παραμύθι "Xορεύοντας στο δάσος". Tο 1969, ο κύκλος του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου τη βραβεύει για το παραμύθι της "O σπουργίτης με το κόκκινο γιλέκο", που βραβεύεται και στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Παιδαγωγικού Iνστιτούτου της Πάδουα. Tο 1972, ο "Kύκλος" της απονέμει το βραβείο του Δήμου Aθηναίων για το πρωτότυπο μυθιστόρημα- παραμύθι "ο Aλέξης με το ξύλινο άλογο". Tο "Eμένα με νοιάζει" παίρνει Bραβείο Kύκλου Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου και αναγράφεται στον τιμητικό πίνακα του διεθνούς βραβείου Άντερσεν. Οι "Kαυτές μνήμες από τη Σμύρνη" πήραν πρώτο βραβείο Eθνικής Eταιρείας Eλλήνων Λογοτεχνών. Tο 1980 η Aκαδημία Aθηνών της απονέμει για όλο της το έργο, βραβείο Λογοτεχνίας για παιδιά.

Η εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν περί τις 17:30 και η έκθεση βιβλίου θα διαρκέσει από τις 16:30 έως τις 20:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: