16 Δεκ 2010

Εκδρομή Συλλόγου Γονέων την Κυριακή 9/5/10


Την Κυριακή 9 Μαΐου 2010 ο Σύλλογος Γονέων πραγματοποίησαε την ετήσια εκδρομή αυτή τη φορά στην Αρχαία Κόρινθο και το Ηραίον (κοντά στη διώρυγα της Κορίνθου).
Η αρχαία Κόρινθος βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης της Κορίνθου και 5 χιλιόμετρα από τη νέα πόλη της Κορίνθου και επιπλέον διαθέτει μουσείο, το οποίο έχει ευρήματα εξαιρετικά και είναι πολύ όμορφο το ίδιο σαν κτίσμα. Περιέχει πολλά ρωμαϊκά αγάλματα ενώ την παράσταση κλέβει μια αρχαιοελληνική σφίγγα. Διαθέτει ένα υπαίθριο χώρο με επιγραφές και 2 αίθουσες, μια με ελληνικά ευρήματα και από άλλες χώρες και μια με ρωμαϊκά. Επισκεφθήκαμε το ναό της Αφροδίτης, την αγορά του Δήμου, το σημείο που μίλησε ο απόστολος Παύλος και τον μεγαλειώση ναό του Απόλλωνα. Εδώ βρίσκεται βυζαντινή εκκλησία χτισμένη πάνω στα αρχαία και τα λουτρά της πόλης.

Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε και πάλι στο πούλμαν και πήγαμε στην αρχαία Περαία, η ακμή της οποίας εντοπίζεται μεταξύ των ετών 750-725 π.Χ. όταν αυτή πέρασε από την κυριαρχία των Μεγαρέων στους Κορινθίους. Το σημαντικό τεο αξιοθέατο είναι το περίφημο Ηραίον, με τον αρχαίο οικισμό του και τα δύο ιερά της Ήρας Ακραίας και της Ήρας Λιμενίας που χρονολογούνται στον 9ο και 8ο αι. π.Χ. αντίστοιχα.

Τέλος η εκδρομή μας κατέληξε στην πόλη του Λουτρακίου όπου απολαύσαμε το γεύμα σας και τον καφέ μας δίπλα στην παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: